krajne.sk | Informačný portál obce


MENU OBEC


Svetový šampionát ATIBOX IPO 2009

Uplynulo niečo viac ako rok a pol, kedy na obecnom športovom areáli zavládol babylon jazykov na Stredoeurópskej výstave boxerov a teraz od 24. apríla do 26. apríla 2009 sa situácia miešaním rôznych jazykov opäť opakovala. Dominantnými jazykmi bol jazyk rozhodcov, Jozef Klíma - slovenčina, Luboš Jánsky(CZ) - čeština a Karl Klingenbrunner (A) - nemčina, ktorý na Svetovom šampionáte ATIBOX IPO 2009 v troch kategóriách IPO 1, IPO 2, IPO 3 v disciplínach stopa, poslušnosť a obrana, hodnotili a vybrali najlepších boxerov a ich cvičiteľov.
Na šampionáte boli reprezentanti, zástupcovia 12. krajín, tak že medzi účastníkmi sa komunikovalo minimálne 10. jazykmi.
V piatok 24.4.2009 stretli sa funkcionári, rozhodcovia a ďalší významní hostia v obradnej miestnosti Obecného úradu v Krajnom, aby sa oboznámili s históriou a súčasnosťou obce. Súťažiaci mali od rána do popoludnia tréning tak, aby o 16. hodine nastúpili na slávnostné otvorenie šampionátu. Prezident SBK Jozef Šuster predstavil organizačný tým, zástupcov ATIBOXu, funkcionárov, rozhodcov, figurantov, šlapačov. K účastníkom sa prihovoril prezident ATIBOXu Dr. Milos A. Lucic a starosta obce Krajné Ing. Vladislav Šuster. O 18. hodine bolo losovanie poradia súťažiacich špeciálnymi losovacími lístko-fľaškami. Spoločenský večer sa konal v Agropenzióne Adam. V sobotu celý deň a v nedeľu do 14. hodiny prebiehali súťaže, po ich skončení a spracovaní výsledkov mohli sa o 15.hodine slávnostne odovzdať ceny pre tých najlepších. K pohode a spokojnosti počas troch dní prialo pekné počasie, dobrá organizátorská práca usporiadateľov, rozhodcov, odborného obslužného personálu, aj ostatnej obsluhy z radov športovcov, DHZ, obecného úradu, ktorí pomohli dobrej veci, zviditeľneniu Krajného, malej bodky na mape Európy. Všetci pomohli zviditeľniť Slovensko, malý fliačik na mape sveta.
Čitatelia, ktorí budú mať záujem o odbornú stránku šampionátu, nájdu ju určite v časopise Kynologická revue a na stránkach http://www.atibox.net, http://www.dogsk.sk/boxer

1 | 2 | 3 | 4 | Všetky fotografie

Ivan Gálik


ELEKTRONICKÁ POŠTA

NA FACEBOOKU

INTERAKTÍVNA MAPA
Interaktívna Google mapa
PROJEKTY PODPORENÉ EU
Projekty podporené EU