krajne.sk | Informačný portál obce


MENU OBEC


Novoročný príhovor

Vážení spoluobčania,
som veľmi rád, že sa Vám môžem v týchto prvých chvíľach nového roka prihovoriť.
Čas beží neúprosne a my opäť stojíme na prahu nového roka s nádejou, že bude lepší a krajší ako rok predchádzajúci, ktorý sa práve skončil.
Pre niekoho to bol rok šťastný, pre iného možno menej úspešný.
Je to až neskutočné, ale rok 2003 je minulosťou, minulosťou za ktorou sa dnes chceme všetci obzrieť a bilancovať. Porovnať to, čo predchádzajúci rok priniesol, dal nám do vienka, ale aj naopak, v čom bol pre nás záporným, či menej šťastným. Každému sa vryl do pamäti iným spôsobom.
Je dobre sa z času na čas pozastaviť - obzrieť sa. Pozrieť sa na chyby, ktoré sme urobili a vyvarovať sa im.
Preto obzrime sa a prajme si, aby sme svoje chyby v prvom rade dokázali rozpoznať, poučiť sa práve z nich a odoslať ich pre minulosť. Potom môžeme smelo pozerať do budúcnosti a veriť, že nadchádzajúci rok bude rokom krajším, milším a určite aj plnohodnotnejším ako ten predchádzajúci.
A aký by to bol nový rok bez predsavzatia. Dajme si ho všetci Tí, ktorým nie je osud Krajného, Matejovca a priľahlých osád ľahostajný. Dajme si predsavzatie, že rok 2004 bude rokom ozdravenia medziľudských vzťahov a rokom čistejšieho a malebnejšieho územia.
Stalo sa už zvykom, že na začiatku nového roka si želáme navzájom šťastie, ktoré si každý predstavujeme inak. Prajeme si zdravie, pretože je potrebné k tomu aby sme na našej ceste vpred mohli kráčať bez prekážok. Želáme si úspechy v osobnom živote, práci a v medziľudských vzťahoch. A v neposlednom rade prajeme si lásku a úctu človeka k človeku.
A práve preto, že je to pekným zvykom, ktorý sa dedí z pokolenia na pokolenie, dovoľujem si aj ja ako obyvateľ, ale hlavne ako starosta našej obce zaželať pri príležitosti Nového roka 2004 všetkým spoluobyvateľom, chatárom a chalupárom, ako aj hosťom našej obce dobrú pohodu, spokojnosť, radosť, pevné zdravie, veľa pracovných a osobných úspechov nielen v nasledujúcom kalendárnom roku.

Ing. Vladislav Šuster, starosta obce


ELEKTRONICKÁ POŠTA

NA FACEBOOKU

INTERAKTÍVNA MAPA
Interaktívna Google mapa
PROJEKTY PODPORENÉ EU
Projekty podporené EU