krajne.sk | Informačný portál obce


MENU OBEC


Novoročný príhovor

Vážení obyvatelia a hostia obce Krajné.
Dúfam, že sme spoločne niekto viac a iní menej šťastlivo, prežili jeden z nie ľahkých rokov našej spoločnej púte, ale taktiež vianočné sviatky - sviatky pokoja a mieru ale aj silvestrovskú noc. Noc, na prelome ktorej sme určite všetci hodnotili ale dávali si aj predsavzatia.
Stojíme opäť na prahu jedného roka v novom tisícročí - roka 2005, kladúc si otázku, aký bude a koľko novôt prinesie.
Vieme, že sa nám v roku minulom mnohé nezdarilo podľa našich predstáv - ideálov a to už z akejkoľvek príčiny. Príčiny, ktorú niekedy nedokážeme zmeniť ani vlastným odhodlaním ba ani sebazaprením. Vieme však že sú veci, ktoré máme spoločne v rukách, ktoré dokážeme pri troche dobrej vôle, pre spoločnú vec zrealizovať. A práve teraz na prahu roka nového, máme opäť príležitosť poučiť sa z chýb, z chýb z rokov minulých.
Zamyslime sa a zhodnoťme aj to, čo sme spoločne dosiahli, poďakujme sa tým, ktorí sa na úspechoch podieľali ale aj tým, ktorí dobrú vec podporovali alebo jej len verili.
Na konci silvestrovskej noci sme si prípitkom vinšovali - zdravie, šťastie, lásku a porozumenie, všetko to, čo vedie k spokojnému a plnohodnotnému životu. K životu, kde môžeme obdarovávať ale aj byť obdarovaní, kde môžeme byť oporou ale oporu aj prijať. Hľadajme oporu a východiská možno aj z neriešiteľných problémov u blízkych. Hľadajme radosť tam, kde jej je dosť a kde sa za "ňu" platí iba citom a nehou. Hľadajme ju v láske k partnerovi, deťom, rodičom, priateľom ale hľadajme ju aj v ľuďoch dobrej vôle, žijúcich okolo nás.
Vážení obyvatelia obce Krajné, vážení sviatkujúci hostia, dovoľte, aby som Vám do nového roka poprial, pevné zdravie, hodne šťastia, veľa pracovných ako aj osobných úspechov, aby sa sviatočná nálada plná porozumenia a lásky, šírila z našich rodín po lesoch a stráňach na celú našu krásnu obec - obec ktorá tu môže žiť, sťa jedna veľká rodina.

Ďakujem.

Ing. Vladislav Šuster, starosta obce


ELEKTRONICKÁ POŠTA

NA FACEBOOKU

INTERAKTÍVNA MAPA
Interaktívna Google mapa
PROJEKTY PODPORENÉ EU
Projekty podporené EU